Badplatser

Det finns många härliga badplatser i Mora. Här finns Tingsnäsbadet vid Siljans strand centralt i Mora, den långa Kråkbergsstranden vid Orsasjön och många mindre badstränder i omkringliggande byar.

Pojke hoppar från brygga ner i sjö.

Var finns strandbad?

I Mora erbjuder Siljan, Orsasjön, sjöar och vattendrag många fina stränder och möjligheter till bad. I Mora finns ett 20-tal badstränder. Vissa av dem ägs av Mora kommun. Många stränder sköts och underhålls av någon ideell förening.

Centralt i Mora ligger Tingsnäsbadet. Stranden är handikappanpassad med rullstolsramp ner i vattnet och handikapptoalett. På stranden finns också lekplats med gungor, rutschkana och klätterställning. I anslutning till badstranden hittar du ett utomhusgym och populärt promenadstråk.

Du hittar både de privata och kommunala badplatserna i kommunkartan. Information om var badplatserna ligger kan du även hitta på Mora Outdoor Länk till annan webbplats..

B‌adplatser i Mora kommun

Badplats

Är badplatsen kommunal?

Bonäs

Nej

Brintbodarna

Nej

Bäcka

Nej

Garsås

Nej

Gopshus

Nej

Gävunda

Nej

Kråkberg

Nej

Mora camping

Nej

Nusnäs

Nej

Oxberg

Nej

Ryssa

Nej

Sanda

Ja

Selja

Nej

Siknäs

Nej

Skepphusviken

Ja

Sollerön, Bäcksta

Nej

Sollerön, Kulåra

Nej

Sollerön, Lefsnäs

Nej

Sollerön, Rävsnäs

Nej

Tingsnäs

Ja

Venjan

Ja

Vika

Nej

Vinäs

Nej

Våmhus

Ja

Åmåsäng

Ja


Felanmälan

Hittar du något som är trasigt eller annat som bör åtgärdas på en kommunal badplats så får du gärna felanmäla det.

Felanmälan

Badvattenprover

Ett strandbad klassas som EU-bad om det har fler än 200 badgäster i snitt per dag under badsäsongen. För EU-bad finns det krav på att badvattenprover ska tas regelbundet. I Mora kommun klassas badet vid Tingsnäs som EU-bad.

Havs- och vattenmyndighetens webbsida badplatsen Länk till annan webbplats. kan du läsa om de senaste provtagningarna på ett antal badplatser i Mora och i hela Sverige.

Senast uppdaterad: 2 juli 2024