Film, musik och teater

Mora har ett rikt kulturutbud med något för alla åldrar. Här finns kulturlov för barn och unga, arrangemang på kulturhuset, Kulturskolan Miranda, konstutställningar och mer.

Barn med popcornskålar och 3D-glasögon

Film

Den filmintresserade kan alltid se aktuella filmer på Sagabiografen mitt i centrala Mora. Du hittar Sagabiografen på Kyrkogatan 21. Sagabiografen är en del av Filmstaden och visar aktuella biofilmer sju dagar i veckan.

Mora filmstudio

Mora Filmstudio Länk till annan webbplats. är en ideell förening vars målsättning är att visa kvalitetsfilm till ett lågt pris. För att ta del av Mora Filmstudios biovisningar krävs medlemskap som löses terminsvis. Filmerna visas på Sagabiografen en gång i månaden.

Mora bibliotek

Mora bibliotek finns ett stort utbud av filmer för både barn, unga och vuxna att hyra. Det är gratis att hyra film och du får ha den i tre dygn. Du måste vara 15 år för att hyra. Det är gratis att skaffa lånekort och det gör du enkelt när du besöker biblioteket.

Man med gitarr på en scen

Musik

Vattnäs konsertlada

Vattnäs konsertlada Länk till annan webbplats. är Dalarnas enda operahus. Varje sommar sätter konsertladan upp en nyproducerad opera.

Kulturskolan Miranda

Kulturskolan Miranda i Mora har en bred musikundervisning för både enskilda och grupper. Flera gånger per år arrangeras det uppskattade och välbesökta konserter med kulturskolans elever.

Konserter på kulturhuset

kulturhuset i Mora arrangeras det ofta kulturevenemang, däribland livemusik. Där har du också möjlighet att arrangera egna konserter.

Visit Dalarna Länk till annan webbplats. kan du hitta fler musikarrangemang

vitklädda människor som rör sig över en mörs scen

Teater

Barnteater

kulturhuset arrangeras varje år flera barnteaterföreställningar som är öppna för alla som vill. Håll utkik i evenemangskalendern efter aktuella föreställningar.

Senast uppdaterad: 8 maj 2023