Lars Wilderäng utbildar i krisberedskap

Publicerad: 25 september 2023

Den årliga beredskapsveckan, då man lägger extra fokus på att utbilda i, och öva krisberedskap, har dragit igång. Och runt om i Mora och resten av Sverige pågår en rad aktiviteter kopplat till beredskap.

Lars Wilderäng föreläser för gymnasieelever

För Moras gymnasieelever tjuvstartade beredskapsveckan redan i torsdags, med föreläsning om samhällets styrkor och sårbarheter vid kris och krig. Föreläsare var Lars Wilderäng, författaren bakom böcker som Stjärnklart, Höstsol och Midvintermörker. Han är också personen bakom bloggen ”Cornucopia?”.

Och det viktigaste budskapet han vill förmedla till Moras unga vuxna, är att vi är starkare tillsammans

– Vi måste hjälpa varandra. Om vi ska lösa några kriser måste vi lösa dem tillsammans. Man måste kunna ha en viss tillit och hjälpa varandra i samhället, annars är det ett problem i sig, säger Wilderäng.

Krisberedskap är en fråga som fått allt mer utrymme, även bland unga vuxna. Något som Wilderäng ser som positivt.

– Det är en del av uppfostran till goda samhällsmedborgare, att man får lära sig att man är en del av samhället, även i händelse av kris. Och även att lära sig hur samhället fungerar, säger han.

Beredskapsveckan på går under hela vecka 39, med flera aktiviteter på temat. Du kan läsa mer om kommunens krisberedskap och den årliga beredskapsveckan på kommunens webbplats.

Senast uppdaterad: 25 september 2023