Första spadtaget till en modern förskola

Publicerad: 31 oktober 2022 Uppdaterad: 1 november 2022

Under måndagen tog barn från Tuvans förskola det första spadtaget till den nya Öna-Tuvan förskola som ska stå klar hösten 2023. Det firades med saft och kaka tillsammans med representanter från Mora kommun och byggentreprenören Skanska.

Förskolebarnen William, Leonelle och Elsa tar det första spadtaget till den nya Öna-Tuvan förskola, tillsammans med Rose-Mari Bogg (C), ordförande i För- och grundskolenämnden, Per Gummås, Skanska och Anna Hed (C), kommunstyrelsens ordförande. På bilden syns även Mora kommuns projektledare Mats Jansson och förskolechef Annette Lassus. Foto: Josef Björnetun/Mora kommun

Förskolebarnen William, Leonelle och Elsa tar det första spadtaget till den nya Öna-Tuvan förskola, tillsammans med Rose-Mari Bogg (C), ordförande i För- och grundskolenämnden, Per Gummås, Skanska och Anna Hed (C), kommunstyrelsens ordförande. På bilden syns även Mora kommuns projektledare Mats Jansson och verksamhetschef för förskolan, Annette Lassus. Foto: Josef Björnetun/Mora kommun

Hösten 2021 beslutade kommunfullmäktige att bygga en ny förskola på Tuvan. Byggnationerna på Tuvan startade under sommaren. Så här långt har tillfälliga modullokaler lyfts på plats och den gamla förskolan har rivits.

Bygget av den nya förskolan smög igång för någon vecka sedan och den 31 oktober firades det med ett symboliskt första spadtag. Under vintern kommer det beslutas vad den nya förskolan ska heta.

Läs mer om byggprojektet Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 1 november 2022