Läs om hur Mora kommun och andra myndigheter hanterar spridningen av coronaviruset, även kallat covid-19.

Information om coronaviruset på olika språk

Här hittar du information och filmer om coronaviruset och vad du kan göra för att minska smittspridningen på flera olika språk.

Mora kommun har tagit fram filmer om coronaviruset på olika språk. I filmerna berättar våra medarbetare från integrationsenheten om vad som gäller för dig som bor i Mora. Sprid gärna filmerna till dem som kan behöva informationen!

Skärpta allmänna råd

Från och med måndag den 14 december börjar nya skärpta råd gälla i hela landet. De innebär att alla är skyldiga att skydda sig själva och andra mot spridning av covid-19. Det gäller också vid firande av högtider. De nya nationella råden ersätter de tidigare lokala allmänna råden.

Dessa föreskrifter träder i kraft den 14 december 2020 och gäller till och med den 30 juni 2021. Läs mer om de skärpta allmänna råden och om ändringar i Mora kommuns verksamheterlänk till annan webbplats

Läs om de allmänna råden på olika språk:

Information om covid-19 från andra myndigheter

Filmer

Länsstyrelsen har informationsfilmer om coronaviruset på flera språk.

Myndigheten för stöd till trossamfund och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har bett företrädare för olika trossamfund (bland annat imamer, rabbiner och präster) att informera om coronaviruset i samband med religiösa högtider på olika språk.

Affischer

Folkhälsomyndighetens affisch om god handhygien finns på flera olika språk:

Telefonstöd till asylsökande och flyktingar

Är du asylsökande eller flykting och har frågor om coronaviruset kan du ringa Region Dalarna på telefon 0243-49 76 31. Telefonen är öppen vardagar klockan 9-11 och 13-15.

Nationell telefontjänst på arabiska, somaliska, persiska, tigrinja/amarinja och ryska
Du som har allmänna frågor om coronaviruset, och talar arabiska, somaliska, persiska, tigrinja/amarinja eller ryska, kan också ringa telefonnummer 08-123 680 00.

De som svarar på frågorna arbetar som hälsokommunikatörer på Transkulturellt centrum i Stockholms län. Telefontid vardagar mellan klockan 9-12 och 13-15.

Ring 1177 för sjukvårdsupplysning
Har du allvarliga symptom och vill prata med sjukvården ska du ringa sjukvårdsupplysningen på telefonnummer 1177.

Senast uppdaterad: 15 december 2020