Mat i förskola och skola

Vårt mål är att erbjuda barnen goda, näringsriktiga och lustfyllda måltider. Skollunchen ska ge 25-35 procent av dagsbehovet av det dagliga energiintaget. Det är viktigt att äta en bra frukost, frukt eller smörgås till mellanmål och middag på kvällen.

Om du vill skriva ut matsedeln går det att klicka på menyknappen i övre vänstra hörnet (tre streck). Här kan du också välja vilka veckor du är intresserad av att få med i utskriften.

Bild

Gröna alternativ

Dagligen erbjuder vi också som ett alternativ till dagens rätt en matsallad med till exempel tonfisk, skinka eller kyckling. Med ingredienser från salladsbordet kan eleverna plocka ihop en egen sallad. Salladsbordet består alltid av minst fem olika sorter samt dressing.

På vissa skolor finns en vegetarisk rätt och vi erbjuder grönsaker efter säsong.

Pangasius (fisk) ingår inte i menyn och vi använder oss av MSC-märkt fisk.

Hälsosam kost med valfrihet

Det finns alltid både lättmjölk och mellanmjölk till måltiderna och som alternativ till vitt ris erbjuds till exempel bulgur, quinoa eller couscous. Ibland har vi fullkornspasta och fullkornsris. Vissa måltider erbjuds både pasta och ris alternativt potatis och ris i skolan och på gymnasiet.

Senast uppdaterad: 9 oktober 2019