Arbetsintegrerad lärarutbildning AIL

Här har du möjligheten att utbilda dig till lärare samtidigt som du undervisar i skolan.

En lärare och elever

I Mora kommun kan du arbeta som lärare medan du tar din lärarexamen. Foto: Mostphotos

Tillsammans med Högskolan Dalarna och kommunerna i Dalaregionen lanserades hösten 2017 den unika utbildningsmöjligheter som innebär att du kan utbilda dig till lärare samtidigt som du jobbar hos oss och får lön.

Du utbildar dig till lärare med undervisning i årskurs 4-6 eller årskurs 7-9.

I utbildningarna kombineras studier på 75 procent med arbete som lärare på 50 procent. Utbildningen är konstruerad så att du parallellt med studierna har möjlighet att arbeta som lärare.

OBS! Ansökan görs både till Högskolan Dalarna och Mora kommun.

GRUNDLÄRARPROGRAMMET

Den arbetsintegrerade utbildningen inom grundlärarprogrammet vänder sig till dig som arbetar eller vill arbeta som lärare i grundskolans årskurs 4-6. Utbildningen ger dig grundlärarexamen och behörighet att undervisa i årskurs 4-6 i svenska, matematik och engelska, samt valfri inriktning mot SO-ämnena eller NO och teknik.

Läs mer om utbildningen och behörighetskrav på Högskolan Dalarnas webbplats:

Grundlärarprogrammet grundskolans årskurs 4-6 Länk till annan webbplats.

Ansök till grundlärarprogrammet under perioden 2024-02-15--03-15.

Följ länken här till annons och där du söker tjänsten, Mora kommun - Lediga tjänster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET

Du som vill gå en arbetsintegrerad lärarutbildning kan också välja att studera till ämneslärare i matematik och idrott och hälsa samtidigt som du arbetar som lärare i dessa ämnen vid någon av våra skolor.

Läs mer om utbildningen och behörighetskrav på Högskolan Dalarnas webbplats:

Ämneslärarprogrammet årskurs 7-9 med inriktning matematik och idrott och hälsa. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansök till ämneslärarprogrammet under perioden 2024-02-15--03-15.

Följ länken här till annons och där du söker tjänsten, Mora kommun - Lediga tjänster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 17 april 2024