Vinkung besökte Mora

17 maj 2011

Våmhus på vinkartan

Torres är ett av de ledande vinhusen och chefen själv, Miguel Torres, stannade till i Mora på sin nordiska resa.

I Sverige har Torres ett dotterbolag och säljansvarig för landets norra del är Alice Lindblad-Martis från Våmhus. Där har vi den huvudsakliga anledningen till att Miguel Torres förärade Mora ett besök. Men det fanns fler.

Miguel Torres Visa större bild
Miguel Torres och Maria Fransson.
Foto: Ryssper Anna Lundqvist

Miguel Torres invigde den nya vinbaren på Hotell Siljan tillsammans med Maria Fransson, VD för Hotell Siljan och Bäcka Herrgård, övervakade av ett 40-tal inbjudna gäster för kvällen. Hotell Siljan har nu två sommelierer som servar vinbaren och under denna månad är temat Miguel Torres. Därefter följde en middag på Bäcka Herrgård.

Värnar Vasaloppet

Miguel Torres besökte även Vasaloppets Hus, där han bjöd på ett glas av sitt alkoholfria vin Natureo. Sedan 2002 har familjen Torres skickat priser till vinnarna av Tjejvasan och Vasaloppet för att visa sin uppskattning för arrangemanget som ger så många människor möjlighet att idka friskvård och samtidigt vistas i naturen.  Han var mycket imponerad över allt han fick se och veta genom Monica Augustsson som guidade runt tillsammans med kranskullan för dagen.

Miguel Torres Visa större bild
I Vasaloppsmuseet.
Foto: Ryssper Anna Lundqvist
 
Tidigare på morgonen när förre Vasaloppsgeneralen Rolf Hammar tittade upp från sitt morgonkaffe såg han Miguel Torres komma joggande vid Siljans strand.
 
Efter en lunch hos Görgen på Höjden i Rättvik, med gäster från hela Dalarna och långväga gäster från Åre, Östersund, Sundsvall, Gävle och Karlstad, körde Alice sin gäst till Mora/Siljan flygplats och då sa han: "Alice, I would like to live here."

- Härligt att höra från en man som reser i hela världen ca tre månader per år, tycker Alice Lindblad-Martis.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 maj 2011.

Sök på webbplatsen

Sedan mitten av 1600-talet har den spanska familjen Torres varit verksamma inom vin. 1870 grundades vinfirman Torres som sedan dess borgat för vinets utveckling och kvalité.

Miguel A Torres har genom decennier varit den främsta förebilden för den spanska vinkulturen via ambition och passion för vinet. Med årgång 1970 av  Mas la Plana vann han i Vinolympiaden i Paris över de bästa vinhusen i Bordeaux.  Han blev även den starkaste motorn i utvecklingen av Chile som vinland. Idag har familjen  Torres vingårdar i Spanien, Chile och USA.  Företaget ingår i Primium Familiae Vini  Leading Wine Families  tillsammans med bla  Antinori, Mouton Rotschild, Vega Sicilia och Pol Roger.

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213