Vasaloppet blev Årets Event 2012

3 december 2012
Vasaloppsstarten 2009

Det skedde vid den femte upplagan av nätverkskonferensen Sport & Pengar i slutet av november.

Vid denna årliga sammankomst av de kommersiella aktörerna inom sportindustrin presenterades vinnarna för betydande insatser inom svensk sport 2012 i fyra kategorier:

  • Årets event
  • Årets sportsponsor
  • Årets TV-bolag
  • Årets kommun

Nedan finner ni vinnarna och motiveringarna i varje kategori:


Årets event 2012 - Vasaloppet

Vasaloppet lyckas ständigt slå nya deltagarrekord och har en så intressant produkt som gör att sponsorerna närmast står i kö. Vasaloppet har skapat en regional och nationell arena för affärer, där idrottens själ ändå får vara i centrum.

Årets sportsponsor 2012 - Vattenfall

Vattenfall har en genomtänkt strategi med tydliga mål som noga utvärderas. Vattenfall har också lyckats integrera strategin väl i sin övriga marknadskommunikation. Målet att skapa varumärkeskännedom om att Vattenfall är en olympisk samarbetspartner var något som de lyckades nå ut med under sommar-OS 2012.

Årets TV-bolag 2012 - SVT

SVT har skapat ett formidabelt koncept med Vinterstudion som fångar storpublik varje helg under vinterhalvåret. Under 2012 lyckades man dessutom föredömligt att hantera såväl ett olympiskt sommarspel, som ett europamästerskap i fotboll. Public service när det fungerar som bäst.

Årets kommun 2012 - Solna

Solna Stad har visat att visionen stämmer överens med verkligheten och syftet. En internationell arena i världsklass kopplat till en kommun i framfart. Vi ser fram emot fortsättningen.

Vinnarna utsågs av en jury bestående av Magnus Roos (Ordförande och VD för Sport Business Nordic), Frans Fransson (Affärsutvecklare, Caddie Sport&Business) och Thomas Ejderhov (VD, Idrottens Affärer).

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 3 december 2012.

Sök på webbplatsen

Sport&Pengar har arrangerats sedan 2008 där man årligen samlar 200 viktiga beslutsfattare inom den Skandinaviska sportindustrin för att bidra till den kommersiella utvecklingen av sportindustrin. Varje år lyfts viktiga ämnen fram i presentationer och paneldebatter.

Sport&Pengar är en del av nätverkskonferenserna Fotboll&Pengar, Tennis&Pengar och Ishockey&Pengar.

Exempel på talare genom åren är UEFA, NHL, Kentaro, Lagardere, SportFive, Carlsberg, SEB, Nordea, Swedbank och Google. Löpande nyheter publiceras via hemsidan www.sportochpengar.se.

Visste du att....

... elektriciteten kom till Östnor 1916?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213