My Body My Mind är invigd på kajen i Mora

27 juli 2017
My Body My Mind1 Visa större bild

 

Torsdag eftermiddag invigdes Ann Nises skulptur My Body My Mind på kajen i Mora. Inspiration till skulpturen kommer från samtida gatu- och graffitikonstnärer som använder sig av olika schabloner i sina arbeten runtom i världens offentliga rum.   

My Body My Mind2 Visa större bild
 

 

Verket är ett led i kulturförvaltningens pilotsatsning, Street Art Mora, som sätter fokus på barn och unga. Ann Nises berättar: ”De flesta skulpturer i Mora handlar om vår historia men jag ville skapa någonting som har med vår framtid att göra. Modellen till min skulptur är femåriga Signe. Med hennes hjälp vill jag uppmuntra barn till att känna självförtroende."

My Body My Mind3 Visa större bild

 

 

 

 

 

Under invigningen passade många på att fotografera sig med den starka flickan. "Jag vill att både flickor och pojkar ska uppleva att man kan känna sig stark och kan göra det man vill men också känna att man kan sätta stopp om det är saker man inte vill göra. Det är jätteviktigt att man förstår att man kan säga nej... Barnen är vår framtid. Och det är en demokratisak att alla inte bara är utan också känner sig lika mycket värda”, säger Ann Nises. 

My Body My Mind4 Visa större bild

 

 

 

 

 

Alla som tittar på skulpturen är välkomna att kliva upp på stenen och ta en selfie tillsammans med Signe. #mybodymymind

Läs mer om Street Art Mora här!

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 27 juli 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213