Mousa blev årets låntagare på Mora bibliotek

25 april 2017

Varje år firas, i samband med Världsbokdagen, Årets låntagare på biblioteken i Mora. En egen tradition som biblioteket har hittat på för att uppmärksamma trogna och engagerade besökare. Utan besökare - inget bibliotek. Så enkelt är det ju!

I år var det enkelt att utse vem som skulle bli Årets låntagare. Mousa kommer från Syrien och har snabbt blivit en kändis på biblioteket.

"Aldrig har vi träffat en person som så helhjärtat gått in för att lära sig svenska, på ett lekfullt och humoristiskt sätt dessutom. Nästan all bibliotekspersonal har förr eller senare fått välja en lapp ur Mousas korg med ord, och sen försöka illustrera och förklara. Knepigare än vad man kan tro!" säger Sonja Viklund, bibliotekschef.

All språkträning har gett resultat, och Mousa jobbar nu på Folktandvården i Mora som tandläkare.

årets låntagare 2017 Visa större bild
Får vi presentera Årets låntagare på Mora bibliotek 2017: Mousa Zaal!
Idag när hederslåntagaren firades med lite fika berättade han att han aldrig brukade besöka biblioteket i sin hemstad Daraa i Syrien. Han tror inte att hans släkt kommer att tro honom när han berättar att han fått ett pris från ett bibliotek i Sverige. Det är ju tur att det finns bildbevis. Grattis Mousa!

Dela med andra
  • Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 25 april 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213