Motion för alla

23 november 2010
Motionslöpning
Kort stopp för fotografering innan det är dags att ge sig iväg på elbelysta slingor.

Det var tanken när "IFK Mora Skidor Motion" bildades så sent som för ett par månader sedan vid ett möte i Morkarlby bystuga. Sedan dess har det gåtts och sprungits i Hemusterrängen varje torsdag kväll. En kväll i början av november var mora.se där för att titta, baara en dryg vecka innan den första snön kom.

En omedelbar succé

Mellan 40 och 50 deltagare brukar räknas in varje gång och så många hade man inte riktigt räknat med från arrangörshåll.

- Vi hade ett 40-tal redan första gången trots att vi bara hade haft en liten annons i Masen, berättar Stefan Sjöberg, initiativtagare och en av de sex i motionskommittén. En bidragande orsak till den goda uppslutningen är nog också att barn- och ungdomsträningarna äger rum i Hemus på torsdagskvällarna och då passar många föräldrar på att motionera med oss i stället för att åka hem.

Motionsklubben fyller utan tvekan ett tomrum inom IFK Mora Skidor. Där har alltid funnits en framgångsrik elittrupp både på dam- och herrsidan, dessutom har barn- och ungdomsverksamheten varit väl utvecklad. Sämre har det däremot varit på motionssidan och det är den bristen som nu åtgärdats.

Motionslöpning Visa större bild
Stefan Sjöberg och Inger Rommedahl
går igenom kvällens förutsättningar.

Alla kan vara med

- Hit är alla välkomna, från nybörjare till elitmotionärer, understryker Stefan Sjöberg. Vi delar in oss i tre grupper; löpning 5 respektive 10 km och dessutom stavgång 5 km. När snön kommer spänner vi på oss skidorna men räknar med att behålla gruppindelningen.

I motionskommittén ingår sex medlemmar: Stefan Sjöberg, Inger Rommedahl, Andreas Hårrskog, Johan Gustafsson, Helene Näsén och Åsa Engström.

- Tillsammans klarar vi alla nivåer och kan därför kan minst en av oss följa med i varje grupp.

Förutom själva motionerandet, som naturligtvis är viktigast, finns också sex temakvällar inlagda under det första året. Två av dem är redan avklarade; en föreläsning om kostens betydelse och en om rullskidor som träningsform. De två nästkommande handlar om vallningens mysterier, den första om fäste och den andra om glid. Nummer fem ägnas åt klassisk skidteknik, medan den sjätte och sista tar ger deltagarna råd och tips ifråga om skating.  

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 23 november 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213