Mora kommun slog deltagarrekord i Blodomloppet

29 maj 2012
Lagbild Blodomloppet Visa större bild
Mora kommuns deltagare samlade innan starten.

Motionsevenemanget i Borlänge växer med rekordfart och kunde i år räkna in mer än 7 000 deltagare. Av dem var 270 från Mora kommun som hade näst flest anmälda.

Ange alt-text här. Visa större bild
Håkan Persson spurtar mot mål.

Det var tredje året i rad som kommunen bjöd sina anställda att delta. Första året tackade 70 ja, år två hade siffran stigit till ca 150 och nu var den alltså i det närmaste fördubblad. Inte mindre än fem bussar, varav två dubbeldäckare, svarade för transporten ner till Sportfältet där de gultröjade kommunanställda utgjorde ett väl synligt blickfång i vimlet.

Gunnel Gyllander Visa större bild
Gunnel Gyllander efter avslutat lopp.

Som vanligt var det femmannalag som gällde, och för Mora kommun innebar det att 54 lag hade anmälts.

- Det fina med Blodomlopppet är att alla kan vara med i samma lag, från rullstolburna till elitlöpare, berättar Marianne Karlsson-Eriksson, hälsostrateg i Mora kommun. Man kan bilda lag precis som man vill, antingen i den egna arbetsgruppen eller i någon annan konstellation.

Tre klasser finns; löpning 10 km respektive 5 km med tidtagning, dessutom en klass för dem som vill ta det lite lugnare och bara promenera 5 km. Lagmedlemmarna kan alltså finnas i en eller flera klasser.

Tjejbild Visa större bild
Glada efter målgång: Annica Lückner, Stina Taugböl, Eva Idfeldt, Malin Lindén-Olsson och Tove Färje. Framför sig har de picknickkassar, en sådan fick varje lag. På bilden syns medlemmar från två lag, därav två kassar.....

- Mora kommun bjuder alla som vill vara med och det gör vi för att bidra till en positiv livsstil, förklarar Marianne Karlsson-Eriksson. Blodomloppet är också ett bra mål att träna inför och ger dessutom fin gemenskap bland deltagarna. Vi

Ryggar Visa större bild
Många medmotionärer fick anledning att
studera den här texten.

ska heller inte glömma den goda saken som handlar om blodgivning. I en särskild monter kunde man anmäla sitt intresse att bli blodgivare och de som redan är blodgivare fick en liten present.

Att skicka fem fulla bussar till Borlänge är självfallet inte gratis, men kommunens personalenhet som står för fiolerna ser detta som en del i ett långsiktigt arbete för god hälsa bland de anställda.

Blodomloppet passar väl in i målen för vår friskvårdssatsning Mora i rörelse och finns därför med som en av många aktiviteter. Hållbart arbetsliv och hållbar hälsa hänger ihop och vi vill verka för båda.

 

Sven-Erik Nilsson

Picknick Visa större bild
När det var dags att ta för sig av innehållet i picknickkassarna hade solen gått i moln och en kylig vind svepte över Borlänges sportfält.

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 29 maj 2012.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den förste urmakaren i Östnor var Krång Anders Andersson (1727-1799)?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213