Livsnerven 10-årsjubilerar i VasaStafetten

16 augusti 2011

Det gör man med 10 föranmälda lag och hoppas därmed bli största klubb i årets motionslopp.

Idrottsklubben Livsnervens engagemang i VasaStafetten är alltså väl etablerat. Som vanligt är det inte bara den personliga hälsan som är huvudsyftet med deltagandet, det är i stället den globala hjälpaspekten som dominerar. Därför samarbetar man sedan flera år med den internationella biståndsorganisationen International Aid Services (IAS) i projektet "Idrott Hälsa Vatten" som arbetar för att ge fler människor rent vatten i Sudan, Uganda, Etiopien, Djibouti, Kenya, Somalia och Tanzania. 

Livsnerven Visa större bild

Livsnerven sponsras av företag i Dalarna och i klubbens stadgar kan man läsa följande om målsättningen:

".... kombinera motionsidrott med humansponsring, huvudsakligen genom skidåkning och långdistanslöpning men även genom annan motion...."

Att skidåkningen genomförs i Vasaloppet är därför naturligt och det var också där som "humansponsringen" inleddes i slutet av 90-talet. Några pastorer från Dalarna lät sig då sponsras av företag och församlingsmedlemmar för att delta i Vasaloppet och självfallet gick sponsorpengarna till den internationella hjälpverksamheten. Idrottsklubben är av ett senare datum och verksamheten har genom åren utvecklats med allt fler sponsorer och allt fler deltagare även i andra motionslopp.

Vid årets VasaStafett kommer Livsnerven att dela ut vatten i Tingshusparken och naturligtvis också att samla in pengar för det fortsatta hjälparbetet.

- Jag räknar kallt med att vi får ihop våra tio lag, även om några enstaka platser ännu återstår att besätta, säger lagledaren Lars Olsson. Och det ska vi nog klara, men en reservpool är bra att ha och den som vill springa för Livsnerven är därför välkommen att ringa mig på telefon 073-760 74 96.

Läs mer om Livsnerven

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 16 augusti 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213