Filippa Reinfeldt invigningstalare och Johan Cederlund högtidstalare

16 februari 2011

När Vasaloppets Vintervecka 2011 invigs fredag den 25 februari är det med Filippa Reinfeldt som invigningstalare. Vasaloppets traditionsrika högtidstal lördag den 5 mars hålls av Johan Cederlund.

Filippa Reinfeldt

I fjol Margot Wallström - i år Filippa Reinfeldt

Förra året hette Vasaloppets invigningstalare Margot Wallström. När vinterveckan invigs i år fredag den 25 februari (kvällen innan TjejVasan) är det med Filippa Reinfeldt som invigningstalare. Invigningsceremonin äger rum med start kl 18.30 i målområdet och det är fri entré. Därefter kan man vandra över till Kultur före Kulltur-konserten i Mora Kyrka.

Filippa Reinfeldt är landstingsråd och ordförande i Stockholms läns landstings hälso- och sjukvårdsnämnd. Reinfeldt är som bekant också gift med Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt.

En intressant koppling är att Stockholms län är det län som har allra flest deltagare i Vasaloppets Vintervecka, fler än 10.000!

Johan Cederlund

Johan Cederlund Vasaloppets högtidstalare 2011

Allt sedan det första loppet 1922 har Vasaloppet haft en högtidstalare. När Vasaloppets högtidsfest traditionsenligt rum äger i Mora Kyrka (kvällen före Vasaloppet), lördag den 5 mars kl 18.00, blir Zornmuseets chef Johan Cederlund högtidstalare. Även gruppen Divine medverkar. 2011 års kranskulla, Frida Dahl, kommer samtidigt att krönas.

Vid en ceremoni på Stockholms slott förra veckan fick Johan Cederlund ta emot Hans Majestät Konungens medalj av åttonde storleken i Serafimerordens band. Johan Cederlund belönades med medaljen för betydande insatser i svenskt konstliv. Banden mellan Zornmuseet och Vasaloppet är också nära och starka, och Anders Zorn var för övrigt en föregångare i att arrangera skidtävlingar i Mora.

Divine är gruppen som sjunger och iscensätter opera, klassiskt, pop och jazz på ett helt nytt sätt. Med drömlika arrangemang och storslagna röster kastar de sig mellan olika musikaliska genrer som blandas samman i en snillrik musikalisk väv. Allt från det storslagna galapampiga till den ljuvaste flöjtmelodi. Gruppen anses vara unik med sin extremt breda repertoar, de musikaliska överraskningarna samt rösternas omfång och kvalitet.

Biljetter till högtidsfesten säljs från 17.30 vid insläppet i Mora Kyrka.

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 16 februari 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den förste urmakaren i Östnor var Krång Anders Andersson (1727-1799)?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213