Barnkultur hösten 2012

21 september 2012
Dockteatern Tittut
 

 

Det händer mycket på kulturfronten under hösten, även för våra yngre konsumenter.

 

Barnkulturhösten inleddes redan under hälsoveckan, med flera trolleriföreställningar med Filiokus Fredrik. Samma vecka fick kommunens alla 6-åringar på inbjudan av folktandvården besöka Björnes tandmagasin på Mora bibliotek och kulturhus, i samband med besök hos tandläkaren.

 

Kulturskolans hösttermin är igång. Barn och unga lär sig spela instrument, sjunger i kör, dansar och arbetar med bild. En ny film- och teatergrupp träffas varje onsdag i Rosa Huset, och på onsdagskvällarna är det filmvisning.

 

På barnbiblioteket får nyblivna föräldrar under hösten träffa barnbibliotekarien som informerar om läsning för riktigt små barn. Flera läsprojekt pågår ute på skolorna i samverkan med barnbiblioteket, bl a tävlingen ”Läskuppen”.

 

Varje torsdag kan Moras ungdomar delta i öppen skaparverkstad på Rosa Huset. I Rosa Huset finns även möjlighet att använda replokaler, inspelningsstudio samt gå Dj:kurser och få stöd och råd i allt som har med det egna bandet att göra.

 

Den 27 september sker uttagning till den akustiska musiktävlingen Musica Akustica för barn och unga. Och direkt efter det kan de som vill prova på hur det är att röja minor tillsammans med Mora rollspelsklubb som i samarrangemang med Rosa Huset genomför ett lajv.

 

Ethno on the road Visa större bild
Ethno on the road
Oktober inleds med ”Ethno on the road” på Rosa Huset. Det är en konsert med unga folkmusiker från olika världsdelar, vilka träffades under folkmusiklägret Ethno i Rättvik i somras. I slutet av oktober blir det barnfilmfestival för de mindre barnen. En gala till stöd för cancerfonden, genomförs på Rosa Huset i regi av några av Moras kreativa unga. I oktober kan man även få lära sig hur man fixar en spelning till sitt band med hjälp av Bilda och Henke Andersson, som är en riktig expert på området. I Rosa Huset.

 

I början av november är det dags för LAN i samverkan med föreningen Netsplit.

 

Den 17 november är det teater för de minsta på Mora bibliotek och kulturhus. Då kommer Ölands dramatiska teater hit med pjäsen ”Flickan med den röda luvan”. I november är det även filmvisningsveckor för Moras skolor inom ramen för skolbioverksamheten.

 

I november är det också dags för stor talangjakt för barn och unga i Mora med omnejd.

 

Den 7 december arrangeras en uppesittarkväll med Hemslöjdsföreningen på Mora bibliotek och kulturhus. Mycket och kreativt julpyssel utlovas! Och dagen efter går den traditionsenliga och välbesökta Barnens julfest av stapeln. I mitten av december kan ungdomar från 12 år delta i en skrotworkshop och slöjda med återbrukat material på Mora bibliotek och kulturhus. I december ges även tillfälle att se två stora föreställningar med kulturskolans elever.

 

Samtidigt pågår en hel mängd kulturaktiviteter för barn och unga i regi av föreningar, kyrkor, företag och andra kulturaktörer. Välkommen att ta del av barnkulturhösten i Mora!

 

Mer information, uppdateringar och eventuella programändringar finns på mora.se

 

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 26 september 2012.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den första skolundervisningen i Mora påbörjades 1643?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213