Avtackad efter 17 år som ordförande

27 september 2012
Eric Erlandsson
Olle Andersson, ordförande i IFK Moras Idrottsallians tackade Eric Erlandsson för hans hängivna arbete och visade upp skylten som ska sättas upp på slogboden. I mitten står Eric och till höger Mats Rylander från Vasaloppet.

Stiftelsen Vasaloppsleden uppvaktade häromdagen Eric Erlandsson för hans mångåriga arbete som ordförande mellan åren 1995-2012. På en av Erics favoritplatser utmed vandringsleden, Rosttjärn vid Risberg, fick han själv montera upp en skylt där det framgår att den nyrenoverade slogboden tillägnas Eric Erlandsson för hans mångåriga arbete. Efter genomförd ceremoni blev det lunch i en av byggnaderna vid Vasaloppskontrollen i Risberg.

I sin roll som ordförande har Erics arbete haft mycket stor betydelse för vandringsleden och dess utveckling. Som exempel kan nämnas att kompletterande övernattningsstugor och slogbodar byggts, markarbeten utförts för att underlätta för vandring och ytterligare spänger lagts ut.

Vandringsleden har varit och är fortsättningsvis en viktig länk i samarbetet mellan Vasaloppskommunerna Malung-Sälen, Älvdalen och Mora. Med på denna dag var var bland andra den nuvarande styrelsen för Stiftelsen Vasaloppsleden, kommunalrådet i Älvdalen Kjell Tenn och ordföranden för IFK Mora Idrottsallians Olle Andersson.

Dela med andra
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 27 september 2012.

Sök på webbplatsen

Stiftelsen Vasaloppsledens syfte är att bygga upp och driva vandrings- och aktivitetsled längs Vasaloppets sträckning Sälen – Mora. Vandringsleden är en viktig del av VasaloppsArenan som även består av led för cykel och skidor. Stiftare av stiftelsen Vasaloppsleden är Malung-Sälens Kommun, Älvdalens Kommun, Mora Kommun, IFK Mora, Evertsbergs SK och Sälens IF.

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213