Kultur, fritid & turism

Välkommen till portalen för kultur, fritid och turism. Här hittar du aktuell information om det aktiva livet i Mora.

Portalen för friluftsliv, Mora Outdoor tipsar om utomordentliga möjligheter till motion och naturupplevelser. Här hittar du bland annat information om vandring och cykelturer. För den som vill hitta ut, så finns Hittaut-Mora kartan.

I Hemus finns ett nytt föreningshus, Hemusgården,  i anslutning till skidstadion. Där finns en servicedel med omklädningsrum, toaletter, dusch och bastu som är öppen för alla som vistas i området. Mer information här. 

På kulturhuset visas utställningarna Villfarelser under oktober och akvareller av Malin Östberg i november. Under hösten arrangeras en föreläsningsserie om och kring Emma och Anders Zorn*3, för dig som är nyfiken på mer än konsten. 

På Zornmuseet visas utställningen "ANDERS ZORN – Målarnas målare".

Hösten bjuder in till besök av sevärdheter som t. ex. dalahästtillverkning,   Vasaloppsmuséet och Zorngården. Under säsongen kan du uppleva olika evenemang i Mora trakten som bland annat kulturlovsaktiviteter, ungdomshockeycuper och hockey- och innebandy i högsta serien. 

Vill du veta mer? Läs här...

musikframträdande

Förlängd ansökningstid för arrangemangsstöd årsbidrag

7 november 2018

Kulturnämnden har beslutat att tillfälligt förlänga ansökningstiden för arrangemangsstöd årsbidrag. Ansök om kulturbidraget senast 31 december. Bidraget kan sökas av ideella föreningar som arrangerar offentliga kulturarrangemang.

kulturlov 2018

Ett kulturlov för barn och unga

9 oktober 2018

Nu är kulturlovsprogrammet här. Höstlovet i Mora är ett kulturlov för barn och unga från 2-20 år. Allt är gratis! Trolleriskola, filmvisningar, halloweenpyssel, LEGO workshop, filmtävling... här finns något för alla.

buff bild

Filmfestival med fri entré - för stora och små

2 oktober 2018

15-28 oktober är det BUFF Filmfestival i Mora, Orsa och Älvdalens kommuner. Nu finns programmet! BUFF är en barn- och ungdomsfilmfestival med fri entré till alla filmer, för stora och små.

SM guld - Kais damer

Mora utsett årets elitidrottskommun i Sverige 2018

1 oktober 2018

Mora har utsetts till årets elitidrottskommun av tidningen Sport & Affärer som varje år analyserar de bästa idrottskommunerna i Sverige. Mora listas också på plats 19 över bästa idrottskommuner generellt i Sverige - av alla kommuner och bäst i Dalarna.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 21 september 2018.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213