Sex nya demensplatser

18 juni 2010
Bandklippning
Britta Englund-Söderblom klipper bandet assisterad av enhetschefen Camilla Hållnissa och socialnämndens ordförande Bernt Persson.

Förutom i Strömsgårdarna finns också demensboende på tre andra ställen; Emmagården, Talludden och Tomtebogården. Bara för någon månad sedan fanns det lediga platser, men när nybygget invigdes den 17 juni var alla upptagna. Den sista hyresgästen flyttade för övrigt in i den nybygget samma eftermiddag.

Utsikt
Flera vindskyddade uteplatser med
sjöutsikt har skapats.

Nytt hus utan namn

Mitt bland de röda Strömsgårdarna av äldre datum; Flottaren, Stabbläggaren och Tummaren, ligger den nya som ännu inte fått något namn. Och heller intekommer att få det, beroende på att var och en av de tre gårdarna på ett sinnrikt sätt länkats ihop med två av de nya lägenheterna och därmed blivit större. Med det genidraget var namnfrågan avförd från dagordningen.

- Här är verkligen ett fint område, med vacker utsikt över Siljan, menar äldreomsorgschefen Annica Lückner. Därför är det också ett extra bra ställe att göra en utbyggnad på.

Invigningstalade gjorde socialnämndens ordförande Bernt Persson som berättade att den byggnad som nu blivit verklighet egentligen planerades för tio år sedan.

Bättre ekonomi har gett nya boenden

- Det var på Ivar Sjöbergs tid som ordförande men tyvärr fanns det då inga pengar att bygga för. Bara för 3-4 år sedan hade vi stor platsbrist och fick låta patienter ligga kvar på lasarettet fast de egentligen var färdiga för utskrivning. Eller också fick vi skicka en del till Nås i Vansbro kommun. Men sedan dess har vi kunnat expandera verksamheten och nu har vi alltså hygglig balans.

Det blågula bandet klipptes som seden är i dessa sammanhang av en boende i huset. Klädd i folkdräkt skred Britta Englund-Söderblom till verket och därefter bjöds det på förfriskningar inomhus. Något försenade anlände ett par jordgubbstårtor, modell större, till det väntande kaffet som många valde att avnjuta i den härliga sommarvärmen ute på någon av terasserna.

 

Sven-Erik Nilsson

Tårta
Ingen invigning utan tårta. Den här
sommardagen var jordgubbstårta
det självskrivna valet.
 
Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 18 juni 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213