Möjligheten att själv kunna välja hemtjänstbolag

18 maj 2018

Från och med 2019 vill Mora kommun göra det möjligt för kommuninvånare att själva kunna välja om de vill ha hemtjänst via sin kommun eller från ett privat vårdbolag

Idag är det kommunen som tar emot ansökningar och beviljar hemtjänst till människor som på grund av sjukdom, fysiska, psykiska och/eller sociala funktionshinder eller annan orsak behöver hjälp och stöd i vardagen. Nytt från och med år 2019 är att den som ansökt och beviljats hemtjänst från kommunen själv ska kunna välja varifrån man vill ha sin hjälp, kommunalt eller privat. Detta har blivit möjligt efter att socialnämnden fattat beslut om att införa Lagen om valfrihet (LOV) inom hemtjänsten

-Vi vill att medborgarna själva ska få välja om kommunens hemtjänst eller   någon annan vårdgivare ska få komma till hemmet och utföra den hjälp man fått rätt till, säger socialnämndens ordförande Malin Höglund (M).

I december fattar socialnämnden det sisa beslutet om upphandling av hemtjänstutförare.

Hjälp i hemmet

• Dela på Google
  • Dela på LinkedIn

Sidan uppdaterad den 18 maj 2018.

• Malin Höglund (M) Kommunalråd, ordförande i Socialnämnden
    Mora kommun
    79280 Mora

Visste du att....

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.