Lussefirande för Morapensionärer

13 december 2010

Luciatåg

Tyvärr råkade dagen vara osedvanligt kall, precis som alla andra den senaste tiden, och det fick till följd att deltagarantalet blev avsevärt lägre än man hoppats på.

- Vi hade trott att Moraparkens stora sal skulle fyllas, men vi förstår ju att många inte vill ge sig ut i den här kylan, berättade Lena Broman, en av aktivitetssamordnarna.

Pensionärsträff Visa större bild
För musiken svarade Jan-Erik Åkerström,dragspel, Ture Linder, bas, och Gösta Nygårds, gitarr.

Men det 50-tal som trotsat vädret sjöng allsång av hjärtans lust, ackompanjerade av en Leksandstrio som leddes av den duktige dragspelaren Jan-Erik Åkerström från Laknäs. Julsånger fanns naturligtvis med på repertoaren, fattas bara annat, men de populäraste allsångslåtarna glömdes heller inte bort.

Innan det var dags för fikat kom Lucia på besök. Hon, och de övriga i tåget, hade rekryterats från aktivitetssamordnarnas skara och från sidoscenen skred de sakta genom lokalen fram till scenen. Under den förflyttningen kunde den skarpögde iakttagaren notera att tomten som gick sist av alla inte tillhörde aktivitetssamordnarna. Det var ingen mindre än socialnämndens ordförande Bernt Persson som för dagen klätt sig i tomtekläder och en röd luva. Stilenligt nog reciterade han lite senare den första strofen ur Viktor Rydbergs klassiska Tomten.

Efter fikat dök en trollkarl upp och visade sina konster innan allsången fortsatte ytterligare en stund tills det var dags att återvända hem igen.

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 13 december 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... gravfältet på Sollerön grävdes ut 1928?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213