Kom och jobba hos oss!

12 mars 2012
Vikariefördelning Visa större bild
Här träffas enhetschefer för att göra den första fördelningen av vikarierna.

Det är ropet som skallar inom vården och omsorgen inför den kommande semesterperioden. Behovet är 300 vikarier, hittills har man nått ungefär halvvägs.

Lätt att få sommarjobb

Att det blivit allt svårare att rekrytera är en klar trend som bekräftas av Helena Halvarsson, personalsekreterare vid socialförvaltningen:

- Allt färre finns att anställa och en viktig del av förklaringen är att elevkullarna minskar. Det slår direkt, eftersom vi brukar ha många skolelever bland våra sommarjobbare. Men det här är ett utmärkt tillfälle för den som vill pröva på hur det är att arbeta hos oss. Den som är nyfiken ska absolut ta chansen att söka.

Många lever säkert i föreställningen att betalningen är dålig, men det är en sanning med modifikation. Äldreomsorgen har relativt sett haft bättre löneutveckling än andra kategorier och en helt oerfaren 18-åring har för närvarande en månadslön på 16 500 kronor, exklusive OB-tillägg.

- Så mycket tjänar man inte på att stå i en kiosk, säger Helena Halvarsson.

Många valmöjligheter

Det finns många omväxlande arbetsuppgifter att välja mellan; till exempel personlig assistent eller inom hemtjänsten, på gruppboenden, inom psykiatrin och särskilda boenden. Äldreomsorgen är dessutom en framtidsbransch där det kommer att finnas många lediga tjänster i framtiden, bland annat på grund av stora pensionsavgångar.

Omsorgen i Mora har lagt ut semestrarna under veckorna 25-32, alltså åtta veckor. De vikarier man söker ska helst kunna jobba under hela perioden. även om det inte är ett absolut krav. Arbetstiden är schemalagd och det innebär en del lediga dagar som kan tillbringas på stranden eller var man nu vill spendera sin fritid under sommaren.

- Alla oerfarna sökande får givetvis individuell inskolning med full betalning och den äger ofta rum i maj, berättar Helena Halvarsson. Men vi tar gärna emot de som vill skola in sig redan nu, kanske under helger framöver. Alla som är intresserade av ett perfekt sommarjobb hör enklast av sig med ett mejl till den här adressen: This is a mailto link. Helst så snart som möjligt!

 

Sven-Erik Nilsson

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 12 mars 2012.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213