Glädjande tillskott till äldreomsorgen

20 augusti 2015

– Rehabiliteringspersonalen har länge fått stå tillbaka och vi tror att det här kan gynna baspersonalen. Det gäller att tänka långsiktigt eftersom pengarna bara är för några år framåt, säger Linda Hjalmarsson, avdelningschef för vård- och omsorg.

Tanken är att den nya chefen ska arbeta med att minska antalet korttidsplatser för att på så sätt spara pengar. Ett av huvuduppdragen blir att få igång hemtagningsteam, vilket har funnits i mindre skala under något år.

– Nu vill vi få till ett bättre flöde, så att de som vårdats på sjukhus kan gå direkt hem och inte behöva mellanlanda på korttidsplatser, säger Linda Hjalmarsson.

Med flera insatser i ett inledningsskede i hemmet tror kommunen att det blir bättre för brukarna och mer ekonomiskt. I övrigt ska pengarna troligtvis användas till fler undersköterskor för att få till ett bättre schema i verksamheterna.

– Vi är glada för de extra pengarna vi får. Men framförallt planerar vi för de pengar vi får kommande år, säger Linda Hjalmarsson, då regeringen kommer pytsa ut ytterligare två miljarder per år fram till 2018.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 20 augusti 2015.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213