Ekbackens nya äldreboende har invigts: ”Meningsfull vardag med trädgård, musik och konst”

15 juni 2017

Kommunen har invigt ännu ett äldreboende. Det är Ekbackens särskilda boende för äldre personer som behöver omvårdnad dygnet runt. Mora kommun är huvudman för Ekbacken och företaget Temabo kommer att driva boendet.

Ekbacken är det 13:e boendet som byggs i Mora och det andra inom särskilt boende där driften läggs ut på entreprenad till ett företag utanför kommunen.

Kommunalrådet och socialnämndens ordförande Malin Höglund (M) invigningstalade och klippte bandet vilket innebär att boende officiellt är öppnat, även om några boende redan hade flyttat in. Också Temabos VD Anders Broberg medverkade vid invigningen.

 Anders Broberg, Anna-Lena Hållmats, Malin Höglund, Linda Hjalmarsson och Mats Jansson utanför Ekbackens boende

Vid invigingen medverkade fr. v. Temabos VD Anders Broberg, socialchef Anna-Lena Hållmats, kommunalrådet och socialnämndens ordförande Malin Höglund (M), avdelningschef Linda Hjalmarsson och projektledare Mats Jansson, Mora kommun.

Ekbacken är ett boende i markplan med 32 platser och där även parboende kan erbjudas. Boendet har bland annat eget spa, trädgård med möjlighet till egna odlingar. Ekbacken ligger nära lasarettet och Orsasjön och i anslutning till det nya planerade bostadsområdet som kommer att ligga mellan lasarettet och Vattnäs.

Alla boende på Ekbacken kommer att ha tillgång till en egen kontaktperson, sjuksköterska och personal dygnet runt. Läkare kommer att besöka boendet varje vecka. En speciell temacoach med musikalisk och pedagogisk bakgrund ska svara för aktivisterna på boendet.

Äldreboende Hans Tångring, socialchef Anna-Lena Hållmats, avdelningschef Linda Hjalmarsson

Hans Tångring trivs redan på Ekbacken. Här tillsammans med socialchef Anna-Lena Hållmats och avdelningschef Linda Hjalmarsson på Mora kommun.

Färgsättningen inne på Ekbacken är präglad av de färger som finns i moradräkten.

– Det gläder mig att just det här boendet satsar på en meningsfull vardag med rörelse, sång, musik och kultur. Det känns verkligen som Mora. Mora är ju känt för idrott, musik och konst, sade kommunalrådet Malin Höglund (M).

– Att ha en meningsfull vardag inkluderar även att måltiderna är trivsamma. Att duka fint och lägga upp maten fint är något som förgyller tillvaron, och det satsar dom på här, fortsatte Höglund.

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 15 juni 2017.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

 • Anders Rosén Kommunikationschef
  Kommunledningskontoret
  Mora kommun
  792 80 Mora
  Tel: 0250-261 02
  Mobil: 070-330 97 13

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213