Återträff efter 20 år

7 juni 2011

Tiden går, och det fick ett par av de som jobbade på "Säbbenbo ålderdomshem" för 20 år sedan att bjuda i gamla arbetskamrater. För att umgås och prata gamla minnen.

Begreppet ålderdomshem finns inte längre och inte heller något äldreboende på Säbbenbo. Men det gör däremot många av de som jobbade där.

Återtäff Visa större bild

Därför anordnade Anita Henriksson & Lena Broman en återträff och helt på eget privat initiativ bjöds det in arbetskamrater från tiden då man arbetade tillsammans på ålderdomshemmet.

- Socialförvaltningen står inför en ombyggnation, innan allt förändras och vi inte känner igen oss så vore det kul att träffas och prata gamla minnen tyckte Lena & Anita. Och skickade inbjudan till dem som de kom ihåg, med en uppmaning till alla att bjuda in dem som de kom ihåg.

Det blev sammanlagt 40 personer som samlades och hade en fantastiskt trevlig stund tillsammans. Man gick en tipspromenad, med frågor om gamla tider, genom de ”gamla korridorerna” vilket väckte många minnen. En god middag avnjöts i ”gamla matsalen” och kvällen avrundades med diabilder från dåtiden.

Selma, 94 år, var den äldsta som var med, hon berättade att hon arbetat som baderska, ”på onsdagarna fick dom gamla bada….”  Vidare kom det minnen som: ”tänk han som tog dragspelet på ryggen och liftade till Oxberg… eller han som ville köpa nya tofflor och rullade ner mot Morastrand men kom inte längre än till klockstapeln. Där stannade han mitt i vägen och stoppade upp trafiken, vägrade att följas tillbaka innan nya tofflor blev inköpta… Ja många glada skratt och fina minnen ventilerades.

- Det är inte så att det var bättre förr, men det var annorlunda, tyckte deltagarna.

 

Lena Broman

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 7 juni 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213