Dags för nya parkeringstaxor i Mora

7 juni 2018

På måndag den 18 juni är det dags för nya parkeringstaxor och regler för de kommunala parkeringsplatserna. Överlag blir det billigare och förhoppningsvis enklare att parkera i Mora.

Den stora förändringen på kommunens parkeringar är att det alltid är gratis att stå de två första timmarna med parkeringssnurra. Två timmar är en normal tid som det kan ta för att handla och uträtta ärenden i centrum.

Du står gratis genom att använda en P-skiva, eller att lägga in parkeringen i någon av mobiltjänsterna (se nedan). Du står alltså gratis både med hjälp av P-skivan eller parkeringsappen.

Efter de två första gratistimmarna, kostar det 10, 5, 2 eller 1 krona beroende på vilken parkering i Mora det gäller. På några parkeringsplatser är det dock helt gratis att stå, oftast upp till 12 timmar.

Det går att betala med kort, SMS och med mobiltjänster. De leverantörer av parkeringsappar som kommunen använder är Easypark, SMS Park och Parkster. Det går att enkelt ladda ner dessa appar och det är valfritt vilken av tjänsterna som används.

Kontantbetalning kommer enbart att kunna användas vid parkeringarna Fridhemsplan och Resecentrum.

Förändringarna gäller enbart kommunens parkeringar. Det finns också flera privata parkeringsplatser, men de har andra regler.

Mora kommun kommer att ta fram egna parkeringssnurror. De kommer att kunna hämtas gratis vid bland annat biblioteket, turistbyrån och kommunhuset. Men det går att använda vilka parkeringssnurror som helst från andra företag och organisationer. Om man inte har en snurra tillgänglig går det bra att också lämna en lapp i bilen med klockslag för när man parkerade.

Vid alla parkeringsplatser kommer skyltar att tala om vilka regler och taxor som gäller. Mora kommun kommer dessutom att kunna använda ungdomar på feriepraktik som parkeringsvärdar. De kommer att hjälpa trafikanterna till rätta på parkeringsplatserna och kunna dela ut parkeringssnurror.

Om du klickar här kan du läsa exakt vilka regler som gäller för vilka kommunala parkeringar i centrala Mora. Där ser du också parkeringskartan för Mora.

För mer information om parkeringsreglerna: This is a mailto link

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 8 juni 2018.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att....

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213