S:t Mikaelsskolans Innebandygymnasium blir NIU

29 mars 2011

Svenska Innebandyförbundet beslutade 2011-03-15 att S:t Mikaelsskolans Innebandygymnasium i Mora blir certifierat som NIU från och med hösten 2012.

Denna certifiering gäller i sex år om innebandygymnasiet följer de uppsatta kriterierna under denna tid. En ny ansökan måste sen lämnas in om sex år. Kommunledningen och KAIS,  innebandygymnasiets samarbetspartner, informerades om beslutet av rektor Lasse Lisspers.

Innebandygymnasiet blir NIU
Blickar framåt gör Peter Wallin, huvudtränare, Conny Törehed, tränare, Rolf Melin, vice ordförande och Lars Lisspers, rektor.

Innebandygymnasiet fick avslag på sin ansökan om att certifieras som NIU inför detta läsår. Skolans nya förtydligande ansökan har föregåtts av en omfattande lobbying med bland annat uppvaktningar på förbundet av kommunalrådet Bengt-Åke Rehn och gymnasiechefen Christer Winbo. Skolan har också kunnat visa på de nöjda elever som gått och går på innebandygymnasiet. Kritik från stora delar av övriga Innebandy-Sverige mot det tidigare avslaget har också spelat in.

- Beslutet är mycket viktigt för innebandyn i Dalarna och för föreningen bland annat för den ökade tillgången på bra utvecklingsbara spelare, säger Rolf Melin, vice ordförande i KAIS Mora IF.

Rektor Lasse Lisspers betonar att de två åren utan NIU-certifiering inte kommer att märkas i praktiken för eleverna, det är bara en liten skillnad i hur betygen skrivs.

Peter Wallin, huvudtränare, och Conny Törehed, tränare, säger att den uteblivna certifieringen för detta år har inneburit färre ansökningar, men säger sig vara övertygade om att detta vänder nu när certifieringen är klar. Peter tillägger att många tyckt att avslaget varit konstigt inte minst med tanke på att innebandygymnasiet i Mora är ett av de bättre på att fostra spelare både på nationell och internationell nivå.  

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 29 mars 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213