Mora fick nej till ny yrkeshögskola

26 januari 2018

Mora kommun får inte bedriva yrkeshögskola för produktionstekniker inom tillverkningsindustrin. Mora hade ansökt om att få starta en sådan YH-utbildning, men Myndigheten för yrkeshögskola beslutade att säga nej.

Beskedet kom på fredag förmiddag. Utbildningen skulle ha skett i nära samarbete med tillverkningsindustrin i Mora och fått namnet ”Produktionstekniker med inriktning robotteknik och CNC”, där det sistnämnda innebär datorsystem som styr verkstadsmaskiner.

Det råder stor brist på kompetent personal i branschen och en förhoppning var att utbildningen skulle ha underlättat rekryteringen till företagen i Mora.

- Det är tråkigt att vi har fått avslag på vår ansökan som har tagits fram i en dialog med vårt näringsliv i regionen. Efterfrågan på just den här yrkeskategorin är stor, men vi är beredda att göra nytt försök med ansökningar till YH-myndigheten inom detta och andra yrkesområden, säger kommundirektör Peter Karlsson.

• Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 26 januari 2018.

• Peter Karlsson Kommundirektör
    Kommunledningskontoret
    Badstugatan 2
    792 80 Mora

Visste du att....

... den förste urmakaren i Östnor var Krång Anders Andersson (1727-1799)?