Klockarhagens förskola blir Utmelands förskola

23 februari 2011

Namnbytet skedde i samband med invigningen av de om- och tillbyggda lokalerna som förutom en fräschare miljö också gett tre nya avdelningar.

Behovet av fler förskoleavdelningar, bland annat som en följd av flytten från de tillfälliga lokalerna på Strandenområdet, var den huvudsakliga anledningen till de ombyggnadsarbeten som genomförts i hela Utmelandsskolan. Den totala kostnaden har uppgått till ca 48 mkr, men det är endast en mindre del av beloppet som avser förskolan. De stora kostnaderna rör hela byggnaden, exempelvis ett helt nytt ventilationssystem med återvinning och en ändring av takkonstruktionen.

Invigning förskola
Med gemensamma krafter klippte Kevin Pers-Fransson och Anna Hed bandet. Tittade på gjorde skolchefen Christer Winbo.

Utmelandsskolan omfattar klasserna F-6 och just nu finns här sju förskoleavdelningar; den sjunde dock av tillfällig karaktär den här terminen och enbart tillkommen för att kapa kön. 

- Utmelands förskola bygger på Reggio Emilias filosofi som vi hela tiden lär oss mer om, berättar rektor Anne-Lundberg-Svensson. Mycket handlar om förhållningssätt och här har vi nu lokaler som ger både barn och vuxna en trevlig miljö att vistas i. Arkitekten Klas Wrange har verkligen varit duktig på att fånga upp hur vi tänker. Nu har vi fått en betydligt öppnare miljö med glasdörrar och fler fönster så att man ser genom flera avdelningar. 

Ateljén och Torget är två nya ytor som skapats och utomhus har ett par atriumgårdar tillkommit som till våren ska få två olika teman, bygg och vatten.

Glassätare Visa större bild
Glass är gott tyckte Saga Pålsson
och Herman Holmström.
 

Vid invigningen fanns elever från S:t Mikaelsskolans barn- och fritidsprogram på plats, utklädda i fantasifulla dräkter till häxor, indianer, ja till och med en tomte syntes i mängden. De både sjöng och skötte ansiktsmålningen för alla barn som ville blir dekorerade med hjärtan och spindlar som tycktes vara favoritmotiven.

Invigningstalade gjorde för- och grundskolenämndens ordförande Anna Hed (C) som också meddelade att förskolan nu officiellt bytt namn. Hon assisterade dessutom Kevin Pers-Fransson som utsetts till bandklippare, en lite krångligare uppgift än väntat. Den krävde faktiskt två personer, antingen på grund av en slö sax eller ett särdeles motsträvigt band.

När invigningen var överstökad återstod en viktig punkt: glassen. Inga små pinnar bjöds utan rejäla strutar som åts med god aptit.

 

Sven-Erik Nilsson

Glasskalas

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 23 februari 2011.

Sök på webbplatsen

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213