Grön flagg till Hindrikshedens förskola

22 augusti 2011
Stina vattnar landet
Stina vattnar i landet.

Utmärkelsen delas ut av stftelsen "Håll Sverige Rent" och omfattar undervisning om miljö och hållbar utveckling. Och från den nya flaggstången vajar nu den gröna flaggan.

- Den fick vi för vårt arbete med tema ”kretslopp” i regi av ”Håll Sverige rent”, berättar Eva Såsser.

För att få grön flagg är det viktigt att också omsätta undervisningen i praktisk handling och det kan ske på många olika sätt. Nu arbetar förskolan med tema ”närmiljö”. Barn, föräldrar och personal har hjälpts åt att anlägga en sinnesträdgård på förskolan.

På sommarfesten hissades flaggan för första gången och festen fortsatte med tipspromenad och käpphäst-kapplöpning. De blivande skolbarnen tackades av och avslutade med en sång som de skrivit själva. Som avslutning bjöds det på glass till stora och små.

Det kan tilläggas att Mora numera har fem skolor med grön flagg. Förutom Hindrikshedens förskola är det Solgungans förskola, Solstrålens förskola, Sollerö skola och Våmhus skola som har kvalificerat sig för utmärkelsen.

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 22 augusti 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... Rumbo Mats Aronsson i Östnor redan på 1820-talet startade det som sannolikt var Ovansiljans första bankrörelse?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213