Det handlar om kärlek på Mora gymnasium i veckan

12 mars 2018

Kärlekshjärta

På Mora gymnasium handlar det om kärlek hela veckan 12–16 mars. Det är Mora kommun, Rädda Barnen och en rad andraorganisationer som genomför kampanjen ”Det handlar om kärlek”.  Barns rättigheter och rätten att få vara ihop med vem man vill, är i fokus.

Konceptet är framtaget av Rädda Barnen och syftar till att få unga att känna till sina rättigheter enligt barnkonventionen. Kampanjen har huvudbudskapet ”Kärleken är fri” och har genomförts på många håll i landet. Enligt Rädda Barnen är aktiviteten på Mora gymnasium den största aktiviteten som hittills ägt rum i Dalarna.

På Mora gymnasium kommer 28 klassrumsbesök med värderingsövningar att äga rum under veckan och det finns bemannade utställningar i kafeteriorna. Meningen är att barn och unga ska bli medvetna om sina rättigheter enligt barnkonventionen, bland annat vad gäller könstillhörighet och rätten att välja vilken partner man vill, samt att motverka hedersrelaterat våld.

I värderingsövningarna kan det handla om hur unga kan agera vid övergrepp och ofredanden och vad lagen säger. Tillsammans med myndigheter och frivilligorganisationer får elever och skolpersonal möjlighet att diskutera vad barns och ungas rättigheter verkligen betyder.

I kampanjen i Mora medverkar bland andra kommunen, Rädda barnen, Polisen, Brottsofferjouren, Svenska kyrkan, elevhälsan och ungdomsverksamheten Rosa huset inom Mora kommun.

Läs mer om kampanjen på Rädda Barnens hemsida.

Dela med andra
  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 12 mars 2018.

Sök på webbplatsen

Kontaktinformation

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213