Dagbok från Slovakienbesöket (Del 5)

7 november 2011

Måndag 31/10 -11

Måndagen började med att vi svenskar fick sovmorgon för att slovakerna skulle kolla på dalahäst- och knivtillverkning. De flesta av oss drog ned på stan för att köpa presenter till den/de personer som var hemma och åt med oss.

Efter lunchen samlades vi inne i Moraparken för att jobba. Vi skulle delas in i fyra grupper med hjälp av en lek som gick ut på att vi skulle ställa oss i det hörnet som stämde överens med vår åsikt. Många åsikter senare hade vi äntligen fyra grupper!

Vi satte oss sedan i grupperna och pratade om vad vi lärt oss både från när vi var i Slovakien och denna vecka. Några saker vi kom fram till var till exempel hur bortskämda vi svenskar är och att vi inte ens vet om det och hur olika men samtidigt lika vi är. Vi kommer från olika kulturer men vill samma sak.

Efter middagen åkte vi till Rosa Huset och gick en lite annorlunda tipspromenad. Vi skulle svara på frågor som ”vem är hetast?” för att sedan kolla vad svaret faktiskt var. För att kolla vem som var hetast så skulle de fem alternativen upp på scenen och kolla vem som kunde äta två skedar senap snabbast. När vi kollat alla svaren fick alla från Slovakien ett pris som några affärer från gågatan skänkt oss.

På kvällen spelade vi poker och bastade. Alla hade det jättetrevligt hela dagen. :D


 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 7 november 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213