Dagbok från Slovakien (Del 1)

26 april 2011

Den 25 april åkte Mora Ungdomsråd till Slovakien för ungdomsutbyte. En dagbok är utlovad från resan och här kommer den första delen. I original, direkt från Dolny Kubin:

-------

Sitter i Slovakien och skriver pa en dator med fel tangentbord. Det innebar att det kan bli lite konstiga ord ibland.

En lang resdag for ungdomsradet for att komma till Slovakien inleddes redan kl 0130, da tva minibussar och en personbil rullade till Arlanda. Efter en mellanlandning i Munchen landade vi i Krakow kl 1200. En polsk busschauffor, med mycket knapphandiga kunskaper i engelska korde oss sedan pa krokiga vagar till Dolny Kubin i Slovakien. Trots femton timmar pa resande fot var humoret pa topp nar vi traffade vara nya vanner.

Mora Ungdomsråd

Vi bor pa ett studenthem som ligger i nara anslutning till en gymnasieskola. Har kommer vi att tillbringa storre delen av tiden. Vi har redan genomfort lite lekar for att lara kanna varandra. Om resten av tiden blir bara halften sa rolig som inledningen var kommer denna vecka att forsvinna allt for snabbt. Jag fick aran att skriva reseskildringen den forsta dagen medan ungdomarna forsvann upp pa overvaningen for en utmaning i karaoke i svenska och slovakiska latar. Resten av veckan ar det ungdomarna som berattar om sina upplevelser.

Fran ett regningt men varmt Slovakien halsar

Ake Nystrom
Ungdomssamordnare

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 26 april 2011.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213