Byggstart föreslås för förskolans nya lokaler i Våmhus

19 mars 2018

Tillbyggnad Våmhus skola Visa större bild
Skiss över Våmhus skola med tillbyggnad för förskolan.

Förskolan i Våmhus behöver nya lokaler. Kommunstyrelsen ska därför vid sitt nästa sammanträde besluta om att börja upphandlingen av en om- och tillbyggnad av Våmhus skola, där förskolan ska få sina nya lokaler.

Förskolan i Våmhus har under en lång tid lokaliserats i en äldre villa. Lokalerna är i dåligt skick och har brister i både funktion och tekniska krav.

Mora kommun har sen tidigare antagit en princip om att förskolor som byggs om eller byggs till ska ske i anslutning till en redan befintlig skola. Därför föreslås en om- och tillbyggnad av Våmhus skola för att inrymma förskoleverksamheten. Om Våmhus skola byggs om till att inrymma förskolan, kan förskoleverksamheten fortsätta som normalt i de gamla lokalerna under byggtiden.

Det skulle innebära en bättre miljö och en positiv utveckling av förskoleverksamheten i mer ändamålsenliga lokaler. Även utemiljön, som idag brister vid Våmhus skola, kan förbättras genom åtgärder för trafik och uteaktiviteter.

Den totala investeringsutgiften för hela projektet uppskattas till 5,5 miljoner kronor. Kostnaden har redan tagits upp i investeringsbudgeten för 2018 års kommunplan.

Om kommunstyrelsen beslutar att starta upphandlingen av byggnationerna, skulle en byggstart kunna ske i maj-juni och den färdiga förskolan vara klar i december i år. Nästa möte i kommunstyrelsen är den 20 mars.

• Dela på LinkedIn
  • Dela på Google

Sidan uppdaterad den 19 mars 2018.

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.